Carrots in chilli with potatoes

 


My first attempt on a new green life with more vegetarian cooking in my daily life.
I mean a diet with vegetables, eggs and milk sometime, but no meat. Not vegan, a thing I have understood as strictly no animal products at all. I am also interested in vegetarian diet, because I read somewhere that it is good for persons who might have rheumatic diseases. Another reason is that I do not think we need to ear meat every day in the week. 
The exact recepie for this first attempt does not exist, I just put in the casserole taglietelle, rice and potatioes, together with  carrots and tomato sauce from a Mutti Polpa conserved can. 

Första försöket på väg mot en grönare mer vegetariansk livsstil. Jag har inte reumatism, men min farmor fick den diagnosen och efter att hon fyllt sjuttio, så syntes det verkligen och hon hade antagligen också rätt så mycket smärtor i kombination med att hon hade mycket svårt att röra sig. Så jag tror det kan vara en god idé att slå in på en grönare, mer vegetarians veckomeny. Min morfars syster Ester hade inte reumatism, men däremot på äldre dagar, efter sjuttiårsdagen, problem med blodcirkulationen i kroppen. Eller så var hennes sovrum för kallt, då det var på norrsidan i deras stuga. Hur som helst minns jag hon jämrade sig över kalla fötter. Detta är nu som ni ser inte en ord för ord översättning av det engelska stycket här ovanför. I fortsättningen här fösöker jag rätta till även det. 



Kommentarer